2011. október 29., szombat

Waugh, Alexander: A Wittgensteinek - Jelenlegi ára: 3 275 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A WittgensteinekA könyv listaára: 3900 Ft. Leírás:
Az angol kritikus könyve a múlt századforduló Ausztriájának egyik legtehetősebb családjának történetét meséli el, amelynek tagjai a nagy vagyon mellett különleges tehetséggel is meg voltak áldva, de sikereik ellenére is jobbára elátkozott, szenvedéssel teli magánélet volt osztályrészük. A Wittgensteinek hatalmas vagyonát az apa, Karl teremtette meg, aki jómódú földbérlő apjával szakítva gyakorlatilag a nulláról lett sikeres acélmágnás, Ausztria egyik leggazdagabb embere. Gyermekei közül két legfiatalabb fia futotta be a legkülönlegesebb karriert: A fél karját elvesztő Paul a világ leghíresebb bal kezes zongoristája, a két világháború közötti időszak egyik legünnepeltebb muzsikusa lett, akinek többet között Maurice Ravel írt darabot. Öccse Ludwig pedig a huszadik század egyik legjelentősebb filozófusa, akinek írásai mind a mai napig meghatározzák a modern filozófia ún. analitikus irányzatát. A négy nagyobb szerkezeti egységből álló mű középpontjában Paul életútja és személyisége áll, de mellette nyomon követhetjük a különc Ludwig zaklatott magánéletét, és megismerhetjük nem kevésbé különleges személyiségű testvéreik és apjuk élettörténetét is. Az első részben az apa haláláig és első világháború kitöréséig követhetjük nyomon a család történetét, amit az első világháború krónikája követ, amelynek során Paul elvesztette a jobb kezét, majd az oroszországi hadifogságból hazatérve újrakezdi karrierjét. A harmadik rész témája a két világháború közötti időszak, amikor Paul világhírű lesz, és megjelenik a jobbára Angliában élő Ludwig első nagy hatású műve, a Tractatus (Logikai-filozófiai értekezés 200414012). A befejező rész az 1938-as Anschlussal veszik kezdetét, amelynek eredményeként a fajilag zsidónak minősített család elveszti vagyonát, menekülni kényszerül Bécsből és végleg széthullik. A széles körű forrásbázisra épített munka rendkívül alaposan és részletgazdagon, ugyanakkor olvasmányosan meséli el a szinte kivétel nélkül tragikus, öngyilkosságokkal, neurózissal, eltitkolt homoszexualitással szegélyezett életutakat, miközben a háttérben felvázolja a bécsi boldog békeidők sötét oldalát és a császárváros nevével fémjelzett civilizáció bukását. A mutatókkal záruló, gazdagon jegyzetelt, fekete-fehér képmelléklettel kiegészített kiadvány a szakemberek mellett a korszak és a zenészéletrajzok iránt érdeklődő művelt nagyközönségnek is feltétlenül érdemes ajánlani. ISBN: 978-963-07-9022-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 275 Ft

Az aukció vége: 2011-10-29 21:37
. Waugh, Alexander: A Wittgensteinek - Jelenlegi ára: 3 275 Ft